ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι το Wing Chun kung Fu;

Το Wing Chun είναι ένα κινέζικο πυγμαχικό σύστημα αυτοάμυνας που προέρχεται  από την Ν. Κίνα και αναπτύχθηκε από μια βουδίστρια καλόγρια και έγινε δημοφιλές από τον Bruce Lee. Το παραδοσιακό Wing Chun χρησιμοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές και ασκήσεις που βασίζονται στην ανθρώπινη κίνηση.

Είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μαχητικά συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο. Έγινε γνωστό στην Κίνα τον 20ο αιώνα, από έναν πολύ μεγάλο δάσκαλο τον Ip Man. Είναι ιδανικό για παιδιά, γυναίκες και ανθρώπους  μικρού αναστήματος, δεδομένου ότι δεν δίνει έμφαση στο μέγεθος, τη δύναμη και την αθλητική ικανότητα.

Το Wing Chun έχει να κάνει με θρησκεία;

Το Wing Chun δεν έχει να κάνει με θρησκευτικές πεποιθήσεις, είναι μια πολεμική τέχνη που βασίζεται στη λογική και την ανθρώπινη κίνηση. Τα μέλη της προέρχονται από όλες τις θρησκείες, κοινωνικά στρώματα και εθνικότητες. Δεν παρακινούμε τους μαθητές στον φανατισμό αλλά καλλιεργούμε την άποψη να μάχονται χωρίς να δίνουν μάχη. Μόνο κάτω από σκληρή δουλειά  θα μπορέσει να κατανοήσει ο μαθητής το πραγματικό νόημα αυτής της εξαιρετικής τέχνης αυτοάμυνας.

Ποιά τα οφέλη για το παιδί μου;

Ο κύριος στόχος της διδασκαλίας των παιδιών είναι να είναι ασφαλή και να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους με τεχνικές και ασκήσεις που πραγματοποιούνται μέσα από το παιχνίδι διασκεδάζοντας. Παράλληλα βελτιώνει την αυτοπειθαρχία, το σεβασμό την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση.

Ο κίνδυνος και η ευαισθητοποίηση του κινδύνου είναι επίσης στοιχεία που καλλιεργούνται μέσα από την διδασκαλία Kung Fu της σχολής μας.

Η εκπαίδευση στο Wing Chun θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και την διατήρηση της υγείας και αντοχής μου;

Μέσω της εκπαίδευσης στο Wing Chun γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα. Συνδυάζει αρχαία ανατολίτικη μεθοδευμένη προπόνηση με εξελιγμένο δυτικό επιστημονικό τρόπο εκγύμνασης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα χαμηλής έως μέτριας εντάσεως επαναλαμβανόμενων ασκήσεων όπου με την τακτική συμμετοχή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση και τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος, καθώς και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Το πρόγραμμά μας βελτιώνει επίσης το συντονισμό, τα αντανακλαστικά, την .ευελιξία και τη δύναμη. Όλα αυτά μας βοηθούν στο συνδυασμό και βελτίωση άλλων δραστηριοτήτων.

To Wing Chun ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες;

Απο την ηλικία των 6 μέχρι και 90. Το πρόγραμμά μας είναι κατά τέτοιο τρόπο προσαρμοσμένο που είναι κατάλληλο για την διδασκαλία παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών. Οι μαθητές έχουν την ελευθερία να αναπτύξουν την πρόοδο τους με στον δικό τους ρυθμό.

Έχουμε, επίσης, χωριστά εφηβικά / τμήματα ενηλίκων ηλικίας από 12 και πάνω. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες ή για εξιδεικευμένες περιπτώσεις.

Υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού για το παιδί μου;

Τα μαθήματα μας διεξάγονται από έμπειρους εκπαιδευτές με την εποπτεία και καθοδήγηση του δασκάλου. Ο χώρος είναι καλά προστατευμένος με ειδικό πάτωμα.

Μερικές από τις δραστηριότητές – τεχνικές μας, παρ’ όλο που απαιτούν παρτενέρ, είναι ελεγχόμενες, ώστε να αποφεύγονται οι (μικρο)τραυματισμοί

δεν αποκλείεται ωστόσο και κάποιο χτύπημα, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις  πολεμικές τέχνες καθώς επίσης και σε όλα τα αθλήματα .

Ποια η διαφορά του  Wing Chun με τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες;

Πρώτον, το Wing Chun είναι η μοναδική πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε από μια γυναίκα. Είναι ένα από τα λίγα συστήματα που χρησιμοποιούν επιστημονικές αρχές, όπως: ταυτόχρονη άμυνα / επίθεση, την κατοχή και έλεγχο της τυφλής πλευράς του αντιπάλου.

Την εκπαίδευση του Chi Sao δηλ. την σωστή κατεύθυνση της δικής μας ενέργειας προ τον αντίπαλο, τα χτυπήματα σε επιλεγμένα σημεία πίεσης, η αποφυγή δύναμης με δύναμη. Όλες αυτές οι αρχές έχουν δοκιμαστεί και λειτουργούν στο δρόμο, και έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου για πάνω από 500 χρόνια.

Πως να ξεκινήσει κάποιος;

Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail για να κανονίσετε την επίσκεψή σας για ένα δοκιμαστικό μάθημα στην σχολή μας. Έτσι, θα σας δοθεί ευκαιρία να ρωτήσετε κάποια πράγματα ή να λύσετε τις ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με την τέχνη του Wing Chun.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μαθήματος θα έχετε την ευκαιρία να ενταχθείτε στα μαθήματα αυτοάμυνας και να αρχίσετε την εκπαίδευση.