ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ KUNG FU

ΠΑΙΔΙΑ

Σας ενδιαφέρει η βελτίωση της υγείας του παιδιού σας, η ανάπτυξη των ικανοτήτων του και η ευελιξία, ενώ θα εκπαιδεύεται σε ένα διασκεδαστικό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον; Ή ίσως ψάχνετε για ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας κατάλληλο για το παιδί σας; Και στις δύο περιπτώσεις το παραδοσιακό Wing Chun Kung Fu είναι η δραστηριότητα που ψάχνετε. Το πρόγραμμα μας “Kung Fu για παιδιά” έχει σχεδιαστεί ειδικά για το παιδί σας, έτσι ώστε να του δώσει ένα υγιές σώμα και μυαλό. Η Ιδέα μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να “Σκέφτονται και να πράττουν το σωστό” όχι μόνο κατά την παιδική τους ηλικία αλλά και στην υπόλοιπη ζωή.

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

Πλεονεκτήματα για τα παιδιά
Τα παιδιά με το Wing Chun διδάσκονται το σεβασμό, την ευγένεια τον αυτοέλεγχο ενώ συγχρόνως γυμνάζονται σε ένα πλήρες πρόγραμμα. Οι μαθητές κατορθώνουν μέσα από την εξέλιξη να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους και ακόμα να μπορούν να ελίσσονται στον δρόμο κάτω από διάφορες καταστάσεις με τον αποτελεσματικότερο τρόπο να δίνουν μάχη χωρίς να μάχονται.

Αυτοάμυνα
Τα παιδιά μέσα από το Wing Chun μαθαίνουν να σκέφτονται και να μην πανικοβάλλονται σε μία απειλή που θα τους τύχει στο δρόμο, μπορούν και αντιδρούν με σωστές τεχνικές αυτοάμυνας.

Αυτοπεποίθηση
Καθώς το παιδί κατακτά επιτυχώς τα όσα έχει διδαχτεί προχωρά για νέους στόχους με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθηση του να ενισχύεται σημαντικά. Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι το Wing Chun διδάσκει αυτοσεβασμό, αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία.

Συντονισμός
Το Wing Chun ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα βοηθώντας την ανάπτυξη της ισορροπίας που συχνά παραμελείται στα ομαδικά σπορ.

KUNG FU ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αυτοάμυνα σημαίνει μαθαίνω να σώζω τον εαυτό μου.

Στη σχολή μας δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα για γονείς και παιδιά όπου έχουν την δυνατότητα οι γονείς να ασκούνται μαζί με τα παιδιά τους. Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά και ωφέλιμα. Κατ’ αρχάς δίνεται η δυνατότητα στους γονείς ασκούμενοι με τα παιδιά τους να καταλάβουν την αξία μιας πολεμικής τέχνης. Ότι δεν είναι γέννημα της δικής τους  ανασφάλειας που στέλνουν τα παιδιά τους σε μια σχολή αυτοάμυνας, αλλά αποτελεί πλέον ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά το σύγχρονο άνθρωπο της σημερινής κοινωνίας.Το Kung Fu και γενικότερα μια πολεμική τέχνη δεν είναι μόνο προνόμιο των αγοριών εξίσου θα πρέπει να αθλούνται και τα κορίτσια λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Μέσα στον χώρο της προπόνησης, γονείς και παιδιά μαθαίνουν τον αλληλοσεβασμό, όλοι είναι ίσοι, κανένας δεν είναι ανώτερος ή διαφορετικός από τους άλλους. Και οι μεν και οι δε μαθαίνουν από τον άλλο.

Στο Wing Chun το παιδί μαθαίνει το σώμα του να παίρνει σωστή στάση, αποκτά ευλυγισία και συντονισμό στις κινήσεις του.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Η ιστορία σου δεν τελειώνει εδώ Έφτασε η ώρα να σηκώσεις ψυλά το κεφάλι και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και τους φίλους σου. Ενεργοποιήσου κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Τι ακριβώς είναι ο σχολικός εκφοβισμός 

Ο σχολικός εκφοβισμός χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη παρενόχληση κάποιου παιδιού το οποίο δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, αυτό το φαινόμενο δύσκολα μπορεί να οριστεί καθότι εκδηλώνεται με διάφορες μορφές.   

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορούν να πάρουν τη μορφή ψυχολογικής βίας που εκφράζονται με διάφορα πειράγματα, παρατσούκλια, χλευα

σμούς, κακές φήμες, εξύβριση, ταπείνωση, εξευτελισμός, ρατσιστικά σχόλια και απειλές. Η ψυχολογική βία μπορεί να συμβάλει επίσης στον αποκλεισμό μαθητών από διάφορες κοινωνικές και σχολικές δραστηριότητες.  Μια άλλη μορφή σχολικού εκφοβισμού είναι η σεξουαλική παρενόχληση, όπως ανεπιθύμητα αγγίγματα και σεξουαλικά σχόλια καθώς και ο εξαναγκασμός του θύματος να παρακολουθεί ή να συμμετέχει ενεργά σε σεξουαλικές πράξεις.

Η σωματική βία στον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιείται με χτυπήματα, σπρωξίματα, κλοτσιές, και στριμώγματα. Ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να ενέχει και οικονομικούς λόγους εκμετάλλευσης των παιδιών που εκφοβίζονται συνήθως με σκοπό την κλοπή ή τη φθορά των προσωπικών τους αντικειμένων. Τα τελευταία χρόνια στο bullying προστέθηκε και άλλη μία κατηγορία, αυτή του ηλεκτρονικού ή διαδικτυακού εκφοβισμού, το λεγόμενο cyber bullying.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πράξεις:

• Τη διακωμώδηση και τον εξευτελισμό ενός προσώπου μέσω Internet.

• Τη συνεχή αποστολή μηνυμάτων άσεμνου και προσβλητικού περιεχομένου μέσω Internet.

• Τον εξευτελισμό παιδιού ή εφήβου, με τη δημιουργία ενός προφίλ ή blog το οποίο περιλαμβάνει ψεύτικο και εξευτελιστικό περιεχόμενο.

• Την αποστολή απειλών ή τη δημοσιοποίηση προσωπικών βίντεο ή φωτογραφιών χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου.

Αυτό που διαχωρίζει τον σχολικό εκφοβισμό από το απλό πείραγμα είναι η ένταση, η διάρκεια και η επανάληψη μιας κατάστασης και κυρίως η διαφορά δύναμης μεταξύ των παιδιών. Με αλλά λόγια, στον σχολικό εκφοβισμό ο θύτης, δηλαδή το παιδί που εκφοβίζει, υπερέχει σωματικά από το παιδί που εκφοβίζεται, δηλαδή το παιδί θύμα. Αντιθέτως, όταν για παράδειγμα δυο παιδιά της ίδιας ισχύος έχουν «πιαστεί στα χέρια», αυτό το περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σχολικός εκφοβισμός.

Επίσης, ο μαθητής που εκφοβίζεται μπορεί να είναι συχνά μικρότερης ηλικίας και να μην έχει προκαλέσει τον θύτη. Το 28% των μαθητών ηλικίας από 12 έως 18 υφίσταται εκφοβισμό κάθε χρόνο. Οι αριθμοί είναι πραγματικοί και το πρόβλημα μεγάλο. Μάθετε πώς μπορείτε να ανατρέψετε τη διαφορά στην οικογένειά σας, στο σχολείο ή στον δρόμο με τη διδασκαλία αντί-Bullying της σχολής αυτοάμυνας Wing Chun Kung Fu σήμερα. Γιατί αύριο ίσως να είναι αργά.